Zulu Rum

Het label van Zulu Rum toont het prille begin van de associatie van rum met het Zulu leger.

 

Ten eerste is de Rum vernoemd naar de melasse die gebruikt wordt om Zulu Rum te produceren die afkomstig van het suikerriet dat geteeld wordt in Zululand KwaZulu-Natal, Zuid-Afrika.

 

De paarsheid in het Label toont de koninklijke legers die deelnamen aan de Zulu Oorlog. De eerste keer dat de Zulu's in contact kwamen met enorme hoeveelheden Rum was toen ze het Britse leger versloegen bij de Slag van Isandlwana op 22 januari 1879 en ze de Rum rantsoenen  veroverden.

De Zulu krijger met het witte "Z" Zulu schild toont het hoogste schild in het Zulu leger en de Z in het schild is het Zulu Rum logo.

De opkomende zon in het oosten over de suikerriet is de beeltenis van de meest oostelijke provincie van Zuid-Afrika KwaZulu-Natal.

 

Zulu Rum (wit) heeft zilver suikerriet op elke voorste hoek van het etiket op de fles.

Zulu Gold Rum (goud) heeft Goud

Zulu Impi Rum (Dark) heeft Brons.

 

Het label verandert in een karmozijnrode kleur aan de zijkanten van de fles en dat weerspiegelt de kleur van de Victoria Kruis de hoogste medaille voor moed in het Britse leger, waarvan 11 in de Slag bij Rorke's Drift op 22 januari 1879 werden gewonnen tegen de Zulu's.

 

Het is geregistreerd dat na afloop een lans korporaal een vat rum vond in het missie station en gaf elke overlevende in de Britse bolwerk een tot Rum.

 

Dat is de trotse geschiedenis van de Zulu Rum label.

Zulu Rum (3)

Opgericht: Onbekend

Lokatie: Durban, South Africa

Website: Zulu Rum

Bezoek: Onbekend

Facebook: ZuluRum

Twitter: OnbekendPortfolio:

  1. Zulu Impi Rum
  2. Zulu Gold Rum
  3. Zulu White Rum