Zuplun Rum

'Je hoeft niet gek zijn om schnaps te destilleren, maar het helpt wel "

 

Plunhof in Siusi allo Sciliar werd voor het eerst gedocumenteerd in de 14e eeuw

Het hele bedrijf behoorde tot het terrein van Burg Hauenstein (Castelvecchio) en was dan ook het eigendom van niemand minder dan de beroemde minnesanger Oswald von Wolkenstein, maar zelfs hij, met zijn wilde fantasieën, zou nauwelijks gedacht kunnen hebben dat op een dag, hier op 1000 meter boven de zeespiegel, fijne distillaten en brandewijn van de beste kwaliteit worden geproduceerd, die internationaal worden verkocht.

 

Florian Rabanser, de meester distilleerder aan Plunhof vestigde de distilleerderij Zu Plun tien jaar geleden. De gepassioneerde "hobby distilleerder" deed zijn intrede in de wereld van de professionele distilleren met de alpine klassiekers, die nog beschikbaar zijn in ons assortiment van producten vandaag de dag zijn: Typische pruim, abrikoos, appel en peer brandewijn; zeven pure grappa's, waarvan er twee zijn gerijpt in eiken vaten; bes brandewijn, zoals sleedoorn, frambozen en bessen; Ook destillatie van gentiaan, jeneverbes en rowan bessen. 

 

Alsof dit nog niet genoeg is, werd in 2007 Plunhof één van de eerste boerderij stokerijen die overschakelde naar het systeem van de kleine, verenigd distilleerderijen, een nieuwe fase van experimenteren en grenzeloze creativiteit begon.

Als gevolg daarvan, werd het assortiment van "spirits" gedistilleerd die echt ongebruikelijk zijn voor deze regio, te weten Rum en Gin. De eerste rum gedistilleerd in de Dolomieten nestelt zich op het internationale toneel. Het succes is niet alleen te wijten aan de onconventionele plaats van herkomst, maar vooral vanwege de superieure kwaliteit, waarvoor hij werd bekroond met een zilveren medaille en de rating "best in class" in het IWSC (International Wine and Spirit Competition).

Zuplun Rum (1)

Opgericht: Onbekend

Lokatie: St. Valentino, Ialië

Website: Zuplun

Bezoek: Terrein en winkel

Facebook: Zuplun

Twitter: Onbekend