• Mooi assortiment
  • Top tastings
  • Rum promotie
  • Gratis rum advies

Rum Based Likeuren

Rumworld is de rum likeur specialist van Nederland, wij hebben een zeer uitgebreid assortiment van rum likeuren.


De Ronmiel de Canarias. Een schat met een geografische denominatie
Onze Ronmiel is vandaag de dag nog steeds een onherhaalbare formule op elke andere plaats in de wereld, en om deze reden is het een eer van de beschermde oorsprongsbenaming "Ronmiel" die de kwaliteit, smaak en de juiste voorbereiding garandeert om deze Canarische schat te behouden.

De Ronmiel de Canarias is een product van populaire oorsprong, geworteld in de Canarische traditie. Aanvankelijk werd het in huizen en tavernes bereid, maar geleidelijk begonnen rum producerende bedrijven traditionele praktijken op te nemen, wetende hoe ze tot op de dag van vandaag specifieke kenmerken en een unieke kwaliteit konden behouden.

De Ronmiel de Canarias is gemaakt van rum, rietlikeur, riet melasse-likeur of de distillaten daarvan, drinkwater, suikers, plantaardige extracten en minimaal 2% van het volume honing, via een industrieel proces met strikte sanitaire en kwaliteitscontroles die getrouw bewaren de methoden van deze ambachtelijke productie. De productie van Ronmiel de Canarias bedraagt ​​ongeveer anderhalf miljoen liter per jaar, waarvan ongeveer 46.000 liter bestemd is voor export, en is aanwezig bij tal van evenementen die het bijwoont als een emblematisch product van ons land.

Honingrum wordt meestal gemengd met citroen of limoen, waarvan het contrast met honing het een soepel drankje maakt na de uitspattingen van een diner. Honingrum wordt meestal ook gecombineerd met de mythische Piña Colada, een combinatie waarin de aroma's van honing en kokos worden gemengd, waardoor de rum een ​​bijzondere smaak krijgt.

Voor de meer gedurfden is er een meer explosieve en andere combinatie, je hebt alleen de honingrum, slagroom en kaneel nodig, vul ongeveer 2/3 van het glas honingrum en maak het af met slagroom.

De grenadine past ook heel goed bij de honingrum, zonder de klassieke mojito te vergeten. Als je van de smaak van de mojito houdt, probeer hem dan te maken met honing-rum, maar je hoeft niet zoveel suiker toe te voegen als in de conventionele, omdat de honing het de zoetheid geeft die nodig is om het te combineren met het limoensap en de muntblaadjes.

Honing Rum - Ron Miel uit de Canarische Eilanden zoals Tenerife en Gran Canaria is wereldwijd geliefd  om haar zachte zoete smaak.
Ook in andere delen van de wereld produceert men Honing Rum - Ron Miel met haar eigen identiteit.

Ronmiel of gewoon “honingrum”  is een drank afkomstig van de Canarische Eilanden. Honingrum is gemaakt van rum en minimaal 2% honing.  Het oogsten van het suikerriet wordt gedaan door middel van snijden.  In andere rum landen wordt het land gebrand. Dit is op de Canarische Eilanden verboden in verband met bosbranden. Hierdoor mist het sap de “gebrande” smaak.

Hierna laat men het sap 72 uur gisten en van deze suikerrietwijn wordt rum gestookt. Daarna gaat het naar de bodega, waar het sap in vaten van 400 liter gaat. De ronmiel ofwel honingrum heeft dan een alcohol percentage tussen de 60% en 80%. De vaten liggen 1, 7, 12 of 20 jaar te “rijpen”.

Aguere is de enige die haar honingrum maakt met een 7 jaar oude rum. Hierdoor krijg je een heerlijke smaak met prachtige aroma’s waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat. De smaak is zacht en zoet met hints van vanille en zoete specerijen.

Honing rum bestellen Ron Miel kopen? Dat kan eenvoudig en snel bij Rumworld.nl