• Breed assortiment
  • Verzendkosten €7,95
  • Mooie en goede feesten
  • Top tastings
  • Veilig afrekenen
Home » Webshop » Rum » Rum op land » Belize Rum

Belize

Belize (vroeger Brits-Honduras) is een onafhankelijk land in Centraal-Amerika – een koninkrijk (een Commonwealth realm) met als staatshoofd de Britse koningin Elizabeth II – en grenst aan Mexico in het noordwesten en Guatemala in het zuiden en westen. Aan het oosten grenst het aan de Caribische Zee. Het land is lid van het Britse Gemenebest.

Het land heeft weinig hoogteverschillen. De Philip Goldson International Airport ligt ongeveer 15 km ten noorden van Belize-stad. In het land worden Engels (officieel), Spaans, Q’eqchi’, Mopan, Yucateeks Maya, Plautdietsch en Garifuna gesproken. Het land ligt aan de Caraïbische Zee, en heeft daar een aantal eilanden, waaronder Ambergris Caye, Caye Caulker en de Turneffe-eilanden. De meeste eilanden (maar niet het grootste eiland Ambergris Caye) zijn koraaleilanden.

Bevolking

De bevolking is zodanig vermengd dat een onderscheid naar herkomst zeer moeilijk te maken is. De belangrijkste etnische groepen vormen de mestiezen (44%), de creolen (30%), de indianen (vooral Maya’s; 11%) en zwarte Cariben (7%); er zijn slechts kleine groepen Europeanen en Aziaten (onder andere Chinezen en Taiwanezen). De verschillende groepen en culturen leven relatief vreedzaam met elkaar samen. In het zuiden van het land leeft een relatief grote kolonie mennonieten.

Meer dan 50% van de bevolking leeft op het platteland. De levensverwachting van de inwoners van Belize bedraagt 79,9 jaar.

Belize Rum

Momenteel bieden twee verschillende binnenlandse fabrikanten een uitstekende selectie fijne rum in Belize.

Cuello’s distilleerderij
Cuello is meer dan 70 jaar geleden opgericht en is een familiebedrijf. Gevestigd in de stad Orange Walk in het hart van de suikerrietkweekregio van Belize, werd Cuello opgericht door Ignacio Cuello, een meesterblender en distilleerder die later zijn zonen de geheimen leerde om rum en andere sterke dranken van hoge kwaliteit te produceren. Cuello heeft hun eigen feestelijke themalied dat is gecomponeerd door de gevierde lokale kunstenaar Lord Rhaburn, en de labels op al hun rumvariëteiten vieren de Belizaanse cultuur.

Travellers Liquor
Travellers, opgericht in 1953 door meesterblender Omario Perdomo, is de fabrikant van misschien wel de beroemdste rum in Belize: One Barrel. Een eenvoudige gouden rum met een gladde afdronk, One Barrel is een populaire keuze bij zowel bezoekers als de lokale bevolking. Met een frisse, tropische geur heeft One Barrel-rum natuurlijke hints van passievrucht, hibiscus en papaja.

Travellers Liquor is genoemd naar het vroege succes in het voorzien van reizigers van en naar Belize City met een fijn assortiment gedistilleerde dranken. Travellers staan ​​er in Belize bekend om dat ze alleen melasse van hoge kwaliteit gebruiken, zorgvuldig gefermenteerd volgens traditionele praktijken. Reizigers zijn ook de enige drankenproducent in het land die likeuren en wijnen maakt van lokaal fruit.

Gelegen in Belmopan, de hoofdstad van Belize, gebruikt Travellers alleen lokale melasse om te fermenteren en vervolgens hun rum te distilleren met behulp van een drievoudige kolom. De rum wordt vervolgens zorgvuldig gerijpt en gebotteld in Belize City.

Bron: Wikipedia en chabilmarvillas.com