• Breed assortiment
  • Verzendkosten €7,95
  • Mooie en goede feesten
  • Top tastings
  • Veilig afrekenen
Home » Webshop » Rum » Rum op land » Bonaire Rum

Bonaire Rum


Bonaire (Papiaments: Boneiru) is een Nederlands eiland in het Caribische deel van Nederland, dat sinds 2010 bestuurlijk als Caribisch openbaar lichaam een bijzondere gemeente vormt. Het is gelegen in het zuidelijke deel van de Caribische Zee, voor de kust van Venezuela, en behoort tot de ABC-eilanden van de Kleine Antillen. De hoofdstad van Bonaire is Kralendijk; een verbastering van Koralendijk (dijk van koraal). De oudste nederzetting is Rincon, Spaans voor “hoek”.

En bij Rincon komen we ook gelijk naar de fantastische rum die hier geproduceerd door Eric Gietman van de Cadushy Distillery (ja hoor, weer een Nederlander)
Maar nog even over de natuur en dan weer terug naar rum.

De flora van Bonaire kenmerkt zich door soorten van de cactusfamilie zoals Melocactus en Opuntia. Brassavola nodosa; een Orchis van de familie van de Brassavola komt op alle drie de ABC-eilanden voor. Dividivi wetenschappelijke naam Libidibia coriaria werd vroeger Caesalpinia coriaria genoemd. De Vachelliaboom genaamd Vachellia tortuosa is aangepast aan het droge klimaat.

De fauna van Bonaire kenmerkt zich door een beperkt aantal zoogdieren. Er leven soorten vleermuizen als de Leptonycteris curasoae en Glossophaga longirostris. Bonaire heeft 208 soorten vogels als de geelvleugelamazone, het suikerdiefje, de rode flamingo en de maisparkiet. Reptielen van Bonaire zijn Cnemidphorus murinus; een soort renhagedis, de groene zeeschildpad, anolissen en de groene leguaan. Anolis bonairensis is een soort van de familie van de anolissen en komt alleen op Bonaire voor.

De zee rond Bonaire telt ongeveer 350 soorten vissen. Het koraalrif bestaat uit ongeveer 60 soorten koraal als Montastraea annularis.

Naast de Rom Rincon heb je ook nog de Tiburon rum, deze is kwalitatief en qua smaak een stuk minder dan de Rom Rincon. (smaken kunnen verschillen uiteraard)

Wij van Rumworld zijn één van de weinigen die u deze top rum kan aanbieden.

Bron Wikipedia en Erik Voskamp