• Breed assortiment
  • Verzendkosten €7,95
  • Mooie en goede feesten
  • Top tastings
  • Veilig afrekenen
Home » Webshop » Rum » Rum op land » Dominicaanse Republiek Rum

Dominicaanse Republiek Rum


De Dominicaanse Republiek is een land op het eiland Hispaniola, in het Caraïbisch gebied. Het beslaat ongeveer twee derde van het eiland. In het westen grenst het aan Haïti, in het oosten ligt het eiland Puerto Rico, ten noorden de Atlantische Oceaan en ten zuiden de Caraïbische Zee. De Republiek is op 27 februari 1844 uitgeroepen. De hoofdstad Santo Domingo de Guzmán ligt aan de zuidkust en is in 1498 ontstaan uit het in 1496 gebouwde La Nueva Isabela.

De flora kenmerkt zich door soorten Coccothrinax, Copernicia, Pinus, Fuchsia, Begonia, Bromelia, Orchis, Cactus en koningspalm. Charles Plumier beschreef op Hispaniola voor het eerst de Begonia en de Fuchsia; soorten als Begonia domingensis en Fuchsia triphylla komen in de Dominicaanse Republiek voor. Passiflora murucuja en Passiflora intricata zijn soorten Passiflora van Hispaniola. Pereskia quisqueyana is een Dominicaanse cactus die tot nationale bloem werd verkozen.

De agouta is een zoogdier van de familie van de solenodons die alleen op Hispaniola leeft. De zagoeti van Cuvier is een soort hutia’s van Hispaniola. Reptielen zoals de vele soorten anolissen en neushoornleguaan kenmerken Hispaniola.

Watervallen (in het Spaans saltos) die bezienswaardig zijn:

Saltos eléctricos speciaal voor elektriciteitsopwekking zijn: Las Damas, Jimenoa, Constanza, waarvan Salto de Jimenoa beschermd natuurgebied is (17 km² groot, IUCN-categorie III, Natuurmonument).
Saltos turísticos, die zeer bezienswaardig zijn: Mascara in Loma de Cabrera, Comate in Bayaguana en de grootste waterval, Salto del Limón, op het schiereiland Samaná, waarvan Salto El Limón beschermd natuurgebied is (16 km² groot, IUCN-categorie III, Natuur monument).
Sommige zijn alleen te voet of te paard te bereiken.

In de Dominicaanse Republiek wordt als enige land ter wereld het mineraal larimar, een groenblauwe variëteit van het mineraal pectoliet, gewonnen. Ook wordt er barnsteen gevonden

Rum
De Dominicaanse rum is wereldwijd vermaard, maar op het eiland zelf gaat het eigenlijk alleen om de 3B’s
BrugalBarcelo en Bermudez

Bron: Wikipedia + Erik Voskamp