• Breed assortiment
  • Verzendkosten €7,95
  • Mooie en goede feesten
  • Top tastings
  • Veilig afrekenen
Home » Webshop » Rum » Rum op land » Estland Rum

Estland Rum


Estland (Estisch: Eesti), officieel de Republiek Estland (Eesti Vabariik), is een land in Noordoost-Europa, dat in het westen wordt begrensd door de Oostzee, in het noorden door de Finse Golf, in het oosten door Rusland en in het zuiden door Letland. Het is het noordelijkste en kleinste van de drie Baltische landen, en het onderscheidt zich van de andere Baltische landen Letland en Litouwen door onder andere de taal, die Finoegrisch is en niet Baltisch. Op 1 januari 2011 werd de Estische kroon vervangen door de euro. Estland is lid van de EU en lid van de NAVO.

Estland is naar West-Europese maatstaven een schoon land met een hoge biodiversiteit. Vossen komen zeer algemeen voor. Het land heeft echter te maken met de nasleep van de Sovjetoverheersing. Zo was er bijvoorbeeld in de havenstad Paldiski een Russisch trainingscentrum voor kernonderzeeërs. In 1994 is de basis gesloten en de nucleaire installatie ontmanteld.

Rum uit Estland is vrij onbekend, wij hebben 2 soorten Vana Tallinn rum likeuren in ons assortiment. De overige producten van Vana Tallinn vinden wij niet bijzonder genoeg om deze aan te bieden, mede door de beperkte houdbaarheid.
Vana Tallinn rum likeur kom je daar op elke straathoek tegen en dat is niet zomaar natuurlijk.
Naast de Vana Tallinn rum likeuren hebben ze in Estland ook geblende Caribische rum van redelijk tot goede kwaliteit. Helaas kunnen wij deze (nog) niet aanbieden.

Maar als je van een (rum) likeurtje houdt, dan moet je zeker eens één van beide proberen, gewoon bestellen en verrassend genieten.

Bron Wikipedia en Erik Voskamp