• Breed assortiment
  • Verzendkosten €7,95
  • Mooie en goede feesten
  • Top tastings
  • Veilig afrekenen
Home » Webshop » Rum » Rum op land » Martinique Rum

Martinique Rum


Martinique is een eiland en Frans overzees departement in de Caraïbische Zee, ongeveer 700 kilometer ten zuidoosten van de Dominicaanse Republiek. Het ligt ten zuiden van Dominica en ten noorden van Saint Lucia, en behoort tot de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen. Martinique telde tijdens de laatste census 400.535 (2010) inwoners.

Martinique heeft resten tropisch regenwoud, nevelwoud beschermd in het natuurreservaat van Martinique met plantensoorten als Heliconia caribaea en Philodendron giganteum.

De fauna van Martinique kenmerkt zich door endemische soorten als de vogel martiniquetroepiaal. Reptielen als de groene leguaan en anolissen als Anolis roquet. De lanspuntslang is vanwege zijn giftigheid een bedreiging voor wandelaars. De uitgestorven Martinique amazone was waarschijnlijk te vergelijken met de keizeramazone van Dominica.

Joséphine de Beauharnais, de echtgenote van Napoleon Bonaparte, werd in 1763 geboren op Martinique, als dochter van Franse kolonisten. Ze stond in haar kringen bekend als “Creoolse” Ook Napoleon noemde haar vaak zo.

De kunstschilder Paul Gauguin werkte 6 maanden op Martinique in het jaar 1887. De schilderijen “The Mango Trees” en “At the Pond” zijn in het bezit van het Van Gogh Museum en werden op Martinique geschilderd. In het dorp Le Carbet is er sinds 1973 het Centre d’interpretation Paul Gauguin.

Martinique Rum

Martinique is known for its excellent rum which is appreciated worldwide. On the island, Rhum Agricole is mainly produced, which is obtained by distilling of sugar cane juice. This kind of rum is more aromatic. To produce 10 litres of rum roughly 100 kg of sugar cane needs to be processed. In 1996, the Martinican Rhum Agricole obtained an AOC recognition – ”Appellation d’origine contrôlée’’ (Protected Designation of Origin).

Industrial rum is more common worldwide, it is made from molasses which is a by-product of sugar cane whilst producing sugar. Nowadays, in Martinique there is only one industrial rum distillery named Galion.

There are 2 types of distilleries depending on their activity – smoking distilleries, still in service and producing rum and non-smoking distilleries, no longer produce rum locally. Their rum is distilled by another active factory and is often aged and bottled on the spot.

Bron: Wikipedia + MeetMartinique.com + Erik Voskamp