• Breed assortiment
  • Verzendkosten €7,95
  • Mooie en goede feesten
  • Top tastings
  • Veilig afrekenen
Home » Webshop » Rum » Rum op land » Mexico Rum

Mexico Rum: Steeds beter...


Tegen de 18e eeuw was suikerriet een belangrijk gewas in Veracruz en werd rum een ​​nationale drank. Tegenwoordig is Mexico de thuisbasis van verschillende rumdistilleerderijen. Behalve dat het wordt gebotteld als rum, wordt suikerrietdestillaat ook gemengd met tequila die niet als 100% agave wordt geëtiketteerd. Tegenwoordig heeft Mexico meer suikerfabrieken dan zijn Caribische buren. Bijna de helft van de meer dan 60 suikerfabrieken die in 2008 actief waren, werkte onder een leningsprogramma van de overheid. NAFTA, de Noord-Amerikaanse vrijhandelsovereenkomst, zou naar verwachting de suikerprijzen in Mexico stabiliseren en de export stimuleren, maar het maakte de invoer van maïs voor de productie van maïssiroop met hoge pructose mogelijk, wat een negatief effect had op de Mexicaanse suikerprijzen die al hoger waren dan die van andere suiker producerende landen als gevolg van een gebrek aan investeringen in apparatuur voor het maken van suiker. In tegenstelling tot de suikerproductie in veel andere landen, wordt het rietgewas van Mexico verbouwd op meestal kleine percelen riet en profiteert het niet van een grote schaalvoordelen bij de teelt of het transport naar de fabrieken.

Sugar cane was brought to Mexico by the Spanish in 1520 and by the middle of that century sugar cane was being cultivated in the tropical Veracruz region of the country. In 1535, Rodrigo de Albornoz built the first Trapiche - sugar cane mill, in the New World in the Zempoala region. The Veracruz region of Mexico continues to produce the most sugar cane due to its proximity to the Gulf of Mexico and the warm trade winds which bring rain to the region.


Onze 3 favoriete Mexico Rum



Ons rum assortiment uit Mexico