• Breed assortiment
  • Verzendkosten €7,95
  • Mooie en goede feesten
  • Top tastings
  • Veilig afrekenen
Home » Webshop » Rum » Rum op land » Panama Rum

Panama


De Republiek Panama (Spaans: República de Panamá) is een land in Centraal-Amerika dat grenst aan Costa Rica en Colombia. En is vooral bekend door het Panamakanaal, dat de doorsteek mogelijk maakt tussen de Atlantische Oceaan en de Grote Oceaan.

In het Spaans wordt de naam Panama uitgesproken met de klemtoon op de laatste lettergreep. In het Nederlands wordt doorgaans de eerste lettergreep beklemtoond.

Er heerst een tropisch, zeer vochtig klimaat, met een droge periode tussen januari en mei. In de regenperiode regent het gemiddeld 20 dagen per maand en de hoeveelheden zijn groot. In Nederland valt gemiddeld zo’n 600 à 700 millimeter neerslag per jaar, maar in hier ligt het gemiddeld driemaal zo hoog. De temperatuur varieert weinig over de seizoenen en ligt gemiddeld rond de 23°C. In het oosten van het land valt de meeste neerslag en hier zijn uitgebreide tropische bossen.

In Panama wordt natuurlijk ook suikerriet verbouwd en rum gedistilleerd.
Over het algemeen wordt hiervoor melasse gebruikt.
Panama kan zo een grote speler op de wereldmarkt van rum worden, een goed klimaat, suikerriet (dat van nature aanwezig is) en de nodige passie en vakmanschap zorgen ervoor dat rum uit Panama meer en meer liefhebbers krijgt.

Bron Wikipedia en Erik Voskamp