• Breed assortiment
  • Verzendkosten €7,95
  • Mooie en goede feesten
  • Top tastings
  • Veilig afrekenen
Home » Webshop » Rum » Rum op land » Seychellen Rum

Seychellen Rum


De Seychellen, officieel de Republiek der Seychellen, zijn een land en archipel in Afrika ten noorden van Madagaskar in de Indische Oceaan, ongeveer 1600 km ten oosten van het Afrikaanse continent. De Seychellen bestaan uit meer dan 115 eilanden. Minder dan een derde daarvan is bewoond. Van de 95.981 (2020) inwoners woont zo’n 90% op het hoofdeiland Mahé, dat met 155 km² net zo groot is als Texel. De hoofdstad Victoria ligt ook op dit eiland. De Seychellen zijn met hun inwoneraantal het kleinste land van Afrika en het behoort tot de kleinste landen van de wereld. Het land scoort het hoogst op de ontwikkelingsindex (HDI) van alle landen in dit werelddeel, maar heeft tegelijkertijd ook de grootste inkomensongelijkheid.

De Seychellen leven voor een groot deel van het toerisme. Niet alleen vanwege de stranden met hun typische graniet formaties maar ook door de unieke flora en fauna. Een lokaal gezegde stelt dat hier ooit de Hof van Eden lag.

De Seychellen kennen door het jaar heen een vrij gelijkmatig klimaat. Doordat men altijd dicht bij zee zit is de luchtvochtigheid wel hoog. Op de hoofdeilanden variëren de temperaturen van 24 °C in juli en augustus tot 30 °C in maart en april. Er valt zo’n 3.000 mm regen per jaar.

De beste tijd om de Seychellen te bezoeken is van mei tot november. In die tijd is de passaat het sterkst voelbaar en is het niet al te warm. De hoofdeilanden liggen buiten het orkaangebied.