• Breed assortiment
  • Verzendkosten €7,95
  • Mooie en goede feesten
  • Top tastings
  • Veilig afrekenen
Home » Webshop » Rum » Rum op land » Spanje Rum

Spanje Rum + Canarische Eilanden Rum


Spanje, officieel het Koninkrijk Spanje (Spaans: Reino de España), is een land in het zuidwesten van Europa met 50.015.792 (2020) inwoners en een oppervlakte van 505.992 km². Het land beslaat grofweg 80% van het Iberisch Schiereiland. Buiten dat horen ook de eilandengroep Balearen in de Middellandse Zee, de Canarische Eilanden in de Atlantische Oceaan en de Spaanse exclaves in Noord-Afrika bij het land.

In het noordoosten grenst Spanje aan Frankrijk en Andorra, over de gehele lengte van de Pyreneeën, in het westen aan Portugal, in het zuiden aan de Britse kolonie Gibraltar en via de exclaves Melilla en Ceuta aan Marokko. De hoofdstad van Spanje is Madrid, een stad met meer dan 3 miljoen inwoners gelegen in het midden van het land.

Spanje is een divers land met zeer uiteenlopende culturen, talen, eetgewoonten en klimaten. Het land varieert van de regenachtige vissersdorpen in Galicië tot het nachtleven van Madrid, van de toeristische kusten aan de Middellandse Zee tot het flamencodansen van Andalusië en van het stierenvechten in vele delen van het land tot het moderne Barcelona in Catalonië. Naast Spaans (Castiliaans) zijn Catalaans, Baskisch en Galicisch zogenaamde ‘co-officiële’ talen van het land.

En dan nu de Spaanse rum.
Tja, eerlijk gezegd is er niet zo heel veel top kwaliteit aanwezig helaas.
Uiteraard zijn er wel een paar zoals de Ron Pujol wat een uitstekende mixer is.
Wat wel erg geliefd en wereldwijd gewaardeerd wordt is de “Ron Miel” oftewel “Honing Rum” deze rum likeuren zijn de beste van de wereld (smaken kunnen verschillen uiteraard) Deze moet je eens geproefd hebben, honingzoet (wie had dat gedacht) lekker stroperig en glijdt gemakkelijk en soepel de keel in. Gewoon puur of met wat ijs om het nog iets stroperiger te krijgen.

Bestel dus eens onze Ron Miel en Ron Pujol en waan je aan de Spaanse stranden.

Bron Wikipedia en Erik Voskamp