• Breed assortiment
  • Verzendkosten €7,95
  • Mooie en goede feesten
  • Top tastings
  • Veilig afrekenen
Home » Webshop » Rum » Rum op land » St. Barth Rum

St. Barth Rum


Saint-Barthélemy (Nederlands: Sint-Bartholomeus, Engels St. Barth), officieel Collectivité de Saint-Barthélemy, is een eiland in de Caraïbische Zee en overzeese gemeenschap (collectivité d’outre-mer) van Frankrijk. Het ligt ten zuidoosten van Sint Maarten en ten noordwesten van Saint Kitts, en het behoort tot de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen. Het wordt ook wel Saint Barts, Saint Barths St, Barth of Saint Barth genoemd. De hoofdstad is Gustavia.

Het eiland is slechts 21 km² groot, en telt 7.122 (2020) inwoners, die voornamelijk afstammen van kolonisten uit Normandië, Bretagne en Poitou.

Droogte minnende flora zoals de diverse soorten cactus zijn kenmerkend voor het eiland. Er werden 154 soorten vogels waargenomen op Saint Barts zoals het suikerdiefje en er leven anolissen zoals de endemische Anolis gingivinus die alleen op Saint Barts,Sint Maarten en Anquilla voorkomt. Op het eiland zijn verschillende diersoorten geïntroduceerd door de mens. Voorbeelden zijn de ridderanolis (Anolis equestris), de korenslang (Pantherophis guttatus) en de Cubaanse boomkikker (Osteopilus septentrionalis)

Er komt zoals je waarschijnlijk wel verwacht had, niet zo heel veel rum uit St. Barth.
Gelukkig kunnen wij van Rumworld er wel één aanbieden en niet de minste van allen. Deze Rhum Agricole is ook buiten St. Barth erg geliefd en nu dus ook in Nederland te bestellen.